Opavští radní řekli ano samostatné opavské nemocnici

13. 4. 2011 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Opavští radní vydali včera po několikatýdenním přešlapování jasné prohlášení, jímž se staví proti sloučení opavské nemocnice s dalšími šesti krajskými nemocnicemi.


Žádají rovněž hejtmana Jaroslava Palase (ČSSD) a jeho náměstky o analýzu a jednoznačné informace týkající se fungování nemocniční péče.

„Prozatím se členům rady města jeví zachování samostatné Slezské nemocnice jako optimální,“ píší radní ve svém prohlášení. Toto stanovisko uslyší na svém nejbližším zasedání také opavští zastupitelé. Primátor Zdeněk Jirásek (ČSSD) jim ho předloží jako návrh usnesení.

„Radní se na tomto stanovisku shodli velkou většinou, pouze dva se zdrželi hlasování,“ podotkla tisková mluvčí opavské radnice Lada Dobrovolná.

Podle slov náměstkyně primátora Pavly Brady (SOS) se radním nelíbí především možnost zrušení ortopedického a kožního oddělení Slezské nemocnice.

Hláska rovněž za samostatnost nemocnice zorganizovala petici, kterou můžete podepisovat přímo v její podatelně. Radniční petice běží souběžně a nezávisle na petici iniciované opavskou ODS

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?