Ostravská nemocnice dokončila opravu kliniky léčebné rehabilitace

23. 1. 2014 6:31
přidejte názor
Autor: Redakce
Fakultní nemocnice Ostrava dokončila rekonstrukci kliniky léčebné rehabilitace. Do opravy z vlastních prostředků investovala 14,5 milionu korun. Renovována byla kompletně celá lůžková část, která by tak nyní měla více vyhovovat potřebám pacientů, řekl dnes ČTK mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.


Počet pokojů byl z devíti zvýšen na deset, přičemž zůstala zachována původní kapacita 25 lůžek. „Lůžková část, v níž jsou pokoje pacientů, sociální zařízení i prostor určený ke stravování, je nyní zcela bezbariérová. Největších změn doznala právě sociální zařízení, v nichž je vše přizpůsobeno potřebám imobilních pacientů, včetně nejrůznějších detailů. Šlo nám o to, aby se lidé, kteří mají problém s mobilitou, u nás cítili zcela komfortně,“ vysvětlila přednostka kliniky Irina Chmelová.

Nemocnice se podle ní snaží pacientům zajistit rovněž maximální bezpečí. „Vedle bezpečnostních zařízení, kterými si pacienti mohou sami velmi komfortně a bezpečně přivolat pomocný personál, jde například o zabezpečení vstupu na oddělení, kam nyní vstoupí pouze ten, kdo je k tomu oprávněn nebo vpuštěn sesterským personálem.

Vzrostl také počet nouzových východů ze dvou na tři, což v případě potřeby umožní plynulou a rychlou evakuaci všech imobilních pacientů,“ uvedla Chmelová. Při renovaci byly vyměněny rozvody elektřiny, vody, ústředního topení, zdravotnické techniky i vzduchotechniky. Vznikl i samostatný nadstandardní pokoj.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?