Pacient ostravské nemocnice chtěl údajně vraždit ochranku

5. 6. 2014 8:05
přidejte názor
Autor: Redakce
Pacient ambulance psychiatrického oddělení ostravské fakultní nemocnice se údajně pokusil zavraždit pracovníka ochranky. Sebral mu pistoli a dokonce z ní vystřelil, naštěstí však nikoho nezranil. Skončil v psychiatrické léčebně. ČTK to sdělila mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.


Mluvčí nemocnice Tomáš Oborný ČTK řekl, že incident se stal v čekárně před psychiatrickou ordinací v budově polikliniky. Podle něj šlo o muže, který do ordinace docházel k ambulantní léčbě. „Choval se neklidně. Proto byl k němu přivolán člen ostrahy,“ uvedl mluvčí nemocnice.

Podle toho, jak se dvaatřicetiletý muž v úterý dopoledne na místě choval, policisté usuzují, že měl v úmyslu zabíjet. „Zmocnil se legálně držené střelné zbraně zaměstnance ostrahy,“ uvedla mluvčí. Přítomným pak vyhrožoval a konflikt se stupňoval.

Pacient ze zbraně dokonce jednou vystřelil. Krátce na to se jej členovi ochranky nemocnice podařilo odzbrojit. Přivolaní policisté zajistili zbraň i střelivo. Útočník skončil v psychiatrické léčebně. Znalci budou zkoumat jeho duševní stav. Podezřelý je z vraždy ve stadiu pokusu.

„Letos jde o osmý takto kvalifikovaný zločin v Moravskoslezském kraji. Ve všech se nám podařilo zajistit podezřelou osobu,“ uvedla mluvčí.

Pacientů, kteří se agresivně chovají k pracovníkům nemocnice, podle Oborného přibývá. „Hlavně v nočních hodinách se často stávají terčem slovních útoků a výhrůžek,“ uvedl mluvčí. Podle něj jsou takového ataky téměř na denním pořádku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?