Parkování v okolí krnovské nemocnice se zlepší, má 56 nových míst

11. 8. 2017 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Parkování v okolí krnovské nemocnice se zlepší. V jejím areálu vzniklo 56 nových parkovacích míst. Určeny jsou sice pro zaměstnance, kteří ale přesunem odlehčí parkoviště pro veřejnost.


„Nechceme blokovat parkoviště pro pacienty a návštěvy našimi auty, proto jsme se rozhodli tlak na volná místa zmenšit. Navíc zvažujeme, že bychom na novém parkovišti vyhradili několik míst pro lidi, kteří k nám dojeli autem, a my je, bohužel, musíme neprodleně hospitalizovat. To je obvykle situace, kdy se auto řeší až na posledním místě, ale špatně zaparkované může skončit i s velkou pokutou,“ řekl ředitel krnovské nemocnice Ladislav Václavec. Investici přesahující pět milionů korun zaplatila nemocnice. Informovala o tom mluvčí zdravotnického zařízení Eva Kijonková.

Parkoviště podle něj přišlo nemocnici na zhruba 5,5 milionu korun. Převážnou část peněz získala od svého zřizovatele, Moravskoslezského kraje. „Za tyto peníze ale nevzniklo jen parkování. Součástí stavebních prací bylo přeložení plynovodu, vodovodu a přeložky komunikačních sítí. Rozšířilo se veřejné osvětlení v nemocničním areálu a nově je řešena také dešťová kanalizace.

Zaměstnanci krnovské nemocnice mají vjezd na parkoviště zdarma přes vjezdovou a výjezdovou závoru, která je aktivována zaměstnaneckou čipovou kartou. Parkoviště má i kamerový systém s monitoringem na vrátnici.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?