Personál chrudimské porodnice podal výpověď, nechce primáře

15. 3. 2010 8:37
přidejte názor
Autor: Redakce
Všichni lékaři a 22 zdravotních sester na gynekologicko - porodnickém oddělení chrudimské nemocnice podalo hromadnou výpověď a tvrdí, že nechtějí pracovat pod vedením primáře Františka Lišky.


Rozpad oddělení může mít za následek odložení některých gynekologických operací či převedení péče do sousedních nemocnic, chodu porodnického oddělení se spor však nedotkne. O případu v sobotním vydání pro Pardubický kraj informuje Mladá fronta Dnes (MfD).

„Důvodem, proč jsem dal výpověď, je dlouhodobá nespokojenost se způsobem Liškova vedení,“ řekl jeden ze tří ošetřujících lékařů, který dal ke konci března výpověď. Zdravotníkům vadí především organizace práce, oddělení má trvale nízký počet lékařů.

„Myslím, že na tomto oddělení nemocnice došlo k neshodě, jak kliniku vést a kam ji do budoucna směrovat. Je tam dlouhodoběji narušený vztah podřízených lékařů k primáři, kteří tak dali najevo již déle trvající nespokojenost s jeho vedením,“ řekl ředitel chrudimské nemocnice Tomáš Vondráček.

Lékaři, sestry i porodní asistentky nyní své setrvání podmiňují pouze odchodem nadřízeného. Primář má podle Vondráčka do konce března lhůtu, aby napravil stav oddělení a zajistil jeho provoz v plném rozsahu.

Primář Liška však jednání podřízených označil za podraz a tvrdí, že žádnou nespokojenost z jejich strany necítil. „Nepřišli za mnou, že se jim něco nelíbí, abychom to společně řešili. Hned šli k řediteli a na kraj,“ tvrdí Liška.

Vedení Pardubického kraje zatím do sporu nechce zasahovat. „Je to v rukou ředitele jako manažera nemocnice. Lékaři ale mají jistě pádné důvody, proč protestují,“ řekla krajská radní pro zdravotnictví Markéta Tauberová.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?