Policie obvinila tři lékaře nymburské nemocnice ze smrti pacienta

20. 10. 2016 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Nymburská policie obvinila tři lékaře nymburské nemocnice z trestných činů usmrcení z nedbalosti a padělání a vystavení nepravdivých dokumentů. Řekla to policejní mluvčí Petra Potočná.


Jde o obvinění v případu úmrtí pacienta, u kterého lékař přehlédl, že je diabetik, a týden pacientovi nepodal inzulin.

„Mohu potvrdit, že jsme obvinili tři lékaře nymburské nemocnice ze dvou trestných činů. Dva lékaři jsou stíháni pro trestný čin usmrcení z nedbalosti a muž a žena jsou trestně stíhaní pro padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy posudku a nálezu,“ řekla Potočná. Policie podle ní uvalila na případ informační embargo. „Věc se nadále vyšetřuje a jakékoliv informace by mohly vyšetřování ovlivnit,“ uvedla.

Televize Prima v úterý informovala, že obvinění tří lékařů souvisí s úmrtím pacienta, který byl v Nymburku hospitalizován. Podle televize ošetřující lékař v lékařské zprávě přehlédl, že je pacient diabetik, kvůli čemuž údajně nechal pacienta téměř celý týden bez inzulinu. Pacient byl po šesti dnech propuštěn a mohl se vrátit do domova s pečovatelskou službou. Podle Primy byl následně v kritickém stavu převezen zpět do nymburské nemocnice, kde zemřel. Kromě toho, že lékaři přehlédli informaci o tom, že je pacient diabetik, podle televize po jeho smrti také falšovali dokumentaci, aby selhání zamaskovali.

Podle informací Primy lékaři stále pracují na interním oddělení nemocnice, vedení čeká na výsledek soudu. „Pro nemocnici to znamená, že celá věc je v šetření. My sami si zjišťujeme další informace o tom, jde o velmi odbornou záležitost a v tuto chvíli vám nemohu říct nic jiného,“ řekla Primě jednatelka Nemocnice Nymburk Alena Havelková.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?