Policie obvinila sestru ze smrti budoucí matky v Orlové

5. 9. 2014 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Policie obvinila z usmrcení z nedbalosti sestru z Orlové na Karvinsku. Údajně zavinila smrt těhotné ženy, které podle obvinění dala místo glukózy vypít jedovatou dezinfekci. Dvaatřicetiletá žena později zemřela. ČTK to potvrdila mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.


Obviněná by mohla ve vězení strávit až šest let. „Při výkonu svého zaměstnání zdravotní sestry podala gravidní klientce jinou tekutinu, než byla oprávněna a povinna podat. Pacientce též umožnila odejít z ordinace. Poškozená v důsledku požití odlišné tekutiny zemřela,“ uvedla Holčáková.

Doplnila, že policisté vyslechli svědky, spolupracovali se znalci a nařídili pitvu. Kriminalisté zjistili, že sestra při testu na těhotenskou cukrovku ženě podala místo roztoku glukózy roztok směsi fenolu s kafrem. „A to i přesto, že lahvička s předmětným roztokem byla označena. Zdravotní sestra přitom měla dostatečnou zdravotní praxi a odborné znalosti,“ řekla Holčáková.

Budoucí maminka přišla do orlovské diabetologické ambulance na těhotenské vyšetření 18. června. Místo neškodné glukózy ale vypila takzvaný Chlumského roztok, který se používá například pro dezinfekci.
Personál na záměnu později přišel a kontaktoval policii. Hlídka mladou ženu našla v jejím bytě v bezvědomí. Přivolaní záchranáři jí už nemohli pomoci.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?