ÚOHS zrušil pokutu pro Thomayerovu nemocnici

23. 1. 2014 7:07
přidejte názor
Autor: Redakce
Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj zrušil pokutu 160 000 korun pro pražskou Thomayerovu nemocnici. Tendrem na modernizaci a obnovu přístrojového vybavení onkologie z roku 2010 se budou ještě zabývat jeho podřízení. ČTK to zjistila z webových stránek ÚOHS. Mluvčí nemocnice Martina Štanclová ČTK řekla, že nemocnice vyčká s vyjádřením až na konečný výsledek šetření.


V případu je sporný požadavek na certifikát systému řízení bezpečnosti informací, který měli údajně uchazeči o zakázku předložit. Podle původních závěrů ÚOHS byl tento požadavek na kvalifikaci firem nezákonný a nemocnice se mohla dopustit skryté diskriminace dodavatelů.

Rafaj ale při přezkumu rozhodnutí svých podřízených dospěl k jinému závěru. Podle něj nemocnice certifikát uvedla jako příklad způsobu prokázání kvalifikace a po firmách jej povinně nevyžadovala. Pokutu proto zrušil a případ vrátil svým podřízeným. Ti mohou řízení zastavit nebo pokutu znovu uložit.

Zakázku na obnovu přístrojového vybavení onkologie Thomayerovy nemocnice vyhrála společnost HOSPIMED s konečnou cenou 79 milionů korun.

Loni antimonopolní úřad pražské Thomayerově nemocnici zrušil kvůli chybám tendr s předpokládanou hodnotou 36 milionů korun, ve kterém hledala firmu na praní nemocničního prádla. Rozhodnutí ÚOHS je pravomocné, nemocnice se proti němu neodvolala.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?