Ředitel benešovské nemocnice Oščipovský odstoupil z funkce

1. 3. 2013 8:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitel benešovské nemocnice Michal Oščipovský rezignoval k včerejšímu dni na funkci. Důvod neuvedl. Informaci Benešovského deníku Oščipovský potvrdil ČTK. Podle dohody s představenstvem nemocnice nebude ke své rezignaci uvádět žádné podrobnosti.


„To je maximum toho, co k tomu chci říci. Domluvili jsme se, že nebudeme zveřejňovat žádné důvody tohoto kroku,“ uvedl Oščipovský. Z nemocnice úplně odchází; co bude dál dělat, prý neví. „Byl to náhlý čin, takže to nemám promyšlené a budu to promýšlet,“ poznamenal.

Krajská radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová (KSČM) ČTK řekla, že se v úterý dopoledne zúčastnila jednání představenstva benešovské nemocnice, kde se však řešily jen ekonomické otázky a zajištění další činnosti tohoto zdravotnického zařízení. Teprve po jednání se dozvěděla, že chce Oščipovský skončit ve funkci. Důvod Fialová nezná.

Řízením nemocnice byl pověřen statutární zástupce ředitele Jan Kolbaba. Výběrové řízení na nového šéfa zařízení se vypisovat nebude. „Nový ředitel by neměl vzejít z klasického výběrového řízení, představenstvo bude oslovovat odborníky,“ uvedla Fialová.

Internista Oščipovský převzal vedení nemocnice počátkem loňského roku od Miliče Řepy, který se rozhodl odejít do soukromé sféry. Současné fungování nemocnice Fialová hodnotí příznivě, zařízení podle ní nijak nevybočuje a podobně jako ostatní oblastní nemocnice se snaží šetřit, aby se vyrovnalo s nižšími platbami na léčebnou péči danými úhradovou vyhláškou a zvýšením DPH.

„Nemocnice je úplně ve stejné kondici jako všechny ostatní krajské nemocnice. Není na tom ekonomicky o moc hůře ani o moc lépe. Za svou práci se nestydím,“ prohlásil Oščipovský.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?