Roste další pavilon, za 380 milionů

12. 6. 2010 8:51
přidejte názor
Autor: Redakce
Fakultní nemocnice Hradec Králové zahájila stavbu ústavu soudního lékařství, na který naváže rekonstrukce patologie.


Fakultní nemocnice pokračuje v přestavbách pavilonů. Kromě re konstrukce budovy někdejší I. interny, která se stane novým sídlem neurologické kliniky, zahájila přístavbu a rekonstrukci Fingerlandova ústavu patologie.

Jedná se o jedno z nejdůležitějších pracovišť nemocnice.

„Je to klíčový provoz pro diagnostiku, zejména onkologických onemocnění,“ tvrdí provozně technický náměstek ře ditele Josef Židů. Práce, které potrvají do poloviny roku 2012, jsou rozděleny do několika etap.

Stavební firma nyní zahájila první, přístavbu pavilonu pro ústav soudního lékařství, který dosud sídlí v budově lékařské fakulty. Objekt po dokončení zahrne chladicí boxy pro zemřelé, pitevny, laboratoře na analýzu tkání a podobně. „Tato první etapa bude dokončena počátkem příštího roku,“ přiblížil časový plán Josef Židů.

Následně je připravena re konstrukce samotného Fingerlandova ústavu patologie, která bude znamenat kompletní přestavbu nejstarší části objektu, rekonstrukci výukové a nakonec i novější části ústavu. Část provozu Fingerlandova ústavu se po dobu prací přestěhuje do dokončené přístavby pro ústav soudního lékařství. Ten proto zůstane do konce rekonstrukce v lékařské fakultě.

Náklady na přístavbu a přestavbu pavilonu dosáhnou 380 milionů korun, přičemž nemocnice získá dotaci ve výši 200 milionů korun. „Jednáme s ministerstvem zdravotnictví o možném zvýšení dotace. Z našich zdrojů počítáme s částkou 100 milionů, takže 70 až 80 milionů korun je zatím nekrytých,“ vysvětlil provozně technický náměstek fakultní nemocnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?