Rozkrádá jednatel nemocnice její majetek? Policie to řeší

4. 6. 2010 8:05
přidejte názor
Autor: Redakce
Policie v těchto dnech řeší anonymní udání na jednatele společnosti Medigroup, provozovatele nymburské nemocnice, pro neodborné vedení a špatné hospodaření nemocnice.


Podobné prohlášení zaznělo i na středečním zasedání zastupitelů z úst místostarosty Miloše Petery. „Kriminálka zkoumá, zda se jednatel Martin Vojtíšek nedopustil vyvedení majetku nemocnice do soukromí,“ řekl Petera. Podle něj policie požádala vedení města o doplnění některých dokladů. „Ty máme v absolutním pořádku,“ doplnil starosta Ladislav Kutík. Policie potvrdila udání podepsané jako občan Nymburka.

„Zabýváme se dopisem od 23. března, ve kterém píše občan Nymburka, aby byl proveden hospodářský audit nemocnice. Stěžuje si i na pana Vojtíška a podle všeho je velmi dobře obeznámen se situací v nemocnici,“ řekl policejní rada František Kuneš s tím, že policie případ šetří a dosud nezahájila úkony v trestním řízení. Ostře proti se ovšem postavil provozovatel nymburské nemocnice, firma Medigroup.

„Velmi důrazně se ohrazujeme proti těmto pomluvám. Majetek města je řádně spravován ve prospěch pacientů s cílem zajistit kvalitní zdravotní péči. Žádný majetek města nebyl ani vynesen, ani převeden, ani nijak znehodnocen. S policií se ani pan Vojtíšek, ani jiný zástupce naší společnosti, nesetkal, a nebyl o to ani žádán. Policie si pouze vyžádala od naší společnosti některé podklady, které jsme ji ochotně poskytli, aby bylo zřejmé, že je majetek města řádně spravován,“ oznámil mluvčí nymburské nemocnice Tomáš Cikrt.

Podle starosty Kutíka řeší najatá advokátní kancelář navíc občansko - právní spor v případu zanedbání zdravotnické péče v nymburské nemocnici. „Chtějí 55 tisíc plus peníze za dopravu jako odškodné,“ vysvětlil Kutík.

Podle mluvčího Cikrta byl před dvěma lety řešen pouze jeden případ pochybení nemocnice. „A to z hlediska toho, zda lékaři postupovali medicínsky správně, či nikoliv. Řešila to znalecká komise krajského úřadu, která neshledala pochybení nemocnice,“ vysvětlil Cikrt.

Policejní rada Kuneš redakci přislíbil nové informace ohledně hospodaření nemocnice během 14 dnů. I nadále budeme sledovat také případ možného pochybení zdravotnické péče.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?