Sokolovská nemocnice má nové oční oddělení za 15 milionů korun

30. 4. 2015 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Novou lůžkovou část očního oddělení dokončil Karlovarský kraj v nemocnici v Sokolově. Přestavba bývalého ředitelství v pátém nadzemním patře vyšla téměř na 15 milionů korun. Vznikly zde pokoje s lůžky i zázemí pro personál, řekl ČTK hejtman Karlovarského kraje Martin Havel (ČSSD).


„Naší snahou je, aby pacientům byly poskytovány služby v moderním prostředí odpovídajícím současným standardům. Do přestavby očního oddělení Karlovarský kraj ze svého rozpočtu investoval 14,8 milionu korun,“ uvedl.

Na rekonstrukci, která začala loni na podzim, pracovala firma Metrostav. Dělníci vybourali a pak postavili příčky, položili nové podlahy, vyměnili okna a dveře a instalovali nové rozvody.
Nové oddělení má 12 lůžek se sociálním zařízením přímo na pokojích. Pro lékaře a sestry bylo vybudováno zázemí, včetně vyšetřoven. Nové jsou i toalety, které budou využívat klienti docházející na ambulantní operační zákroky.

Karlovarský kraj bude v investicích do sokolovské nemocnice pokračovat. „Díky přestavbě podlaží bývalého ředitelství se uvolní prostory dosavadního očního oddělení pro gynekologicko-porodnické oddělení. Na jeho rekonstrukci a modernizaci oddělení dlouhodobě nemocných v pavilonu D vyčlenil Karlovarský kraj pro letošek ze svého rozpočtu 50 milionů korun,“ dodal hejtman.

Letos v březnu kraj dokončil v sokolovské nemocnici rekonstrukci anesteziologicko-resuscitačního oddělení. Za úpravy oddělení dal 22,1 milionu korun, dalších 21 milionů bude stát zateplení budovy.
Sokolovskou nemocnici, která patří Karlovarskému kraji, spravuje společnost Nemos. Na rozdíl od krajem spravovaných nemocnic ta sokolovská předloni skončila v zisku okolo dvou milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?