Soud zrušil pokutu od ÚOHS pro nemocnici

4. 7. 2017 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajský soud v Brně zrušil pokutu 80.000 korun, kterou udělil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Fakultní nemocnici Olomouc.


Zakázkami na systém navigované bronchoskopie a multifunkční systém operačních sálů pro endoskopii se tak bude znovu zabývat ÚOHS, zjistila ;z webu soudu.

Obě zakázky jsou z roku 2009. V prvním případě podle ÚOHS nemocnice neoprávněně postupovala bez otevřeného tendru. Uzavřela smlouvu rovnou se společností Medinet. Od firmy dostala za dva miliony korun systém navigované bronchoskopie pro vedení endoskopických nástrojů k předem stanoveným cílům v dýchacích cestách pacientů. Chyby byly podle antimonopolního úřadu i ve druhé zakázce na multifunkční systém operačních sálů.

ÚOHS je rozsudkem Krajského soudu v Brně vázán. Zatím ale není jasné, jak soud svoje závěry zdůvodnil, protože zveřejnil pouze rozhodnutí.

Fakultní nemocnice Olomouc se v přehledech správních řízení ÚOHS objevuje poměrně často. V minulosti například dostala pokutu 150.000 korun za chyby při nákupu nábytku za téměř sedm milionů korun.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?