Šternberská porodnice se již otevřela rodičkám; opravy finišují

14. 8. 2014 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Porodnice ve Šternberku na Olomoucku se po dvouměsíční pauze tento týden znovu otevřela rodičkám. Její kapacita je ale ještě omezena; rozsáhlá rekonstrukce na tamním gynekologicko - porodním oddělení finišuje.


Nastávající maminky však zde již mohou rodit a funguje i předporodní péče. Opravy v hodnotě 22 milionů korun by měly být definitivně dokončeny v druhé polovině září, informovali ČTK zástupci nemocnice.

„Maminky u nás již mohou rodit a mohou se také hlásit do předporodní péče, nicméně bude vzhledem ke snížené kapacitě porodnice určitě lepší vždy předem zavolat,“ uvedl zástupce primáře gynekologicko - porodnického oddělení Tomáš Látal.

Vyhledávaná porodnice se uzavřela rodičkám kvůli opravám v polovině června. Během rekonstrukce budoucí maminky využívaly služeb okolních porodnic v Prostějově, Přerově i Šumperku, které také patří do skupiny Agel, nebo v olomoucké fakultní nemocnici.

Rozsáhlá rekonstrukce části gynekologicko-porodnického oddělení navazuje na nové porodní sály vybudované v roce 2007. Díky rekonstrukci chce nemocnice zlepšit především prostředí pro rodičky.

Součástí stavebních prací je kompletní modernizace lůžkové části porodnice, dobudování hygienického zázemí u jednotlivých pokojů a přemístění pracoviště sester a vyšetřovny. Kvůli rostoucí poptávce rodiček šternberská nemocnice zvýší v porodnici počet nadstandardních jednolůžkových pokojů. Dosud nabízelo oddělení šestinedělí tři nadstandardní pokoje, nyní přibude dalších osm.

Personál porodnice ve Šternberku každoročně pomůže na svět zhruba tisícovce dětí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?