Univerzita v Pardubicích otevírá nový zdravotnický obor

30. 8. 2011 7:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Univerzita Pardubice nabízí na své Fakultě zdravotnických studií jako první vysoká škola v České republice nový dvouletý navazující magisterský studijní program Specializace ve zdravotnictví se studijním oborem Perioperační péče v gynekologii a porodnictví (v prezenční formě studia).


„Nový navazující magisterský studijní obor byl právě akreditován a zájemci se mohou hlásit do 13. září,“ uvedla mluvčí univerzity Valerie Wágnerová a dodala, že ke studiu může být přijat uchazeč, který úspěšně ukončil studium v bakalářském programu Ošetřovatelství/Porodní asistence, obor Porodní asistentka. Přijímací zkouška je písemná a má podobu testu.

Skládá se z písemného testu z porodní asistence, gynekologie a porodnictví, neonatologie a psychologie. „Do prezenčního studia bude přijato 30 uchazečů,“ sdělila mluvčí. Nový navazující magisterský studijní obor „Perioperační péče v gynekologii a porodnictví“, prozatím první a jediný svého druhu nabízený v České republice, umožní absolventům bakalářského studia oboru Porodní asistentka získat úplné vysokoškolské vzdělání a titul magistra.

Po výkonu povolání v absolvovaném oboru po dobu nejméně 12 měsíců bude mít takový absolvent možnost stát se porodní asistentkou se specializovanou způsobilostí v perioperační péči o klientky v gynekologii a porodnictví. „Absolventi studijního oboru se uplatní na pracovištích perioperační péče v gynekologii a porodnictví, případně na pracovištích předsterilizační přípravy a sterilizace zdravotnických prostředků.

Koncepce studijního oboru předpokládá uplatnění absolventů i v oblasti managementu výše jmenovaných odborných pracovišť,“ podotkla Valerie Wágnerová. Přihlášku lze podat elektronicky na adrese http://eprihlaska.upce.cz nebo písemnou formou na standardním formuláři „Přihláška ke studiu na vysoké škole v ČR“ zaslaném na adresu fakulty do 13. září.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?