ÚOHS zrušil tendr na úklidové služby v Nemocnici Na Homolce

16. 10. 2013 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil tendr s předpokládanou hodnotou 77 milionů korun na úklidové služby v Nemocnici Na Homolce. Nemocnice chybovala při stanovení kvalifikačních předpokladů firem. Rozhodnutí je pravomocné, zjistila ČTK z webu ÚOHS.


Nemocnice Na Homolce tendr vypsala letos na jaře. Přihlásilo se do něj šest firem. O zakázku se mohly původně ucházet pouze ty, které měly reference pro zdravotnické zařízení s minimálně 1500 lůžky. Nemocnice následně tento technický kvalifikační předpoklad snížila na třetinu.

Podle ÚOHS ale chybovala tím, že neprodloužila lhůtu pro podání nabídek firem. Mohlo to mít vliv na počet uchazečů v tendru.

„Postup zadavatele mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky,“ uvedla v rozhodnutí místopředsedkyně ÚOHS Eva Kubišová. Nemocnice musí zaplatit náklady řízení u ÚOHS 30.000 korun.

ÚOHS v poslední době vydal několik rozhodnutí týkajících se pražských nemocnic. Thomayerova nemocnice chybovala v tendru s předpokládanou hodnotou 36 milionů korun, ve kterém hledala firmu na praní nemocničního prádla. Fakultní nemocnice Královské Vinohrady dostala pokutu milion korun. Chybovala při uzavírání dodatků na dodávky elektrické energie.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?