V Českém dni proti rakovině darovali občané téměř 14,5 milionu Kč

27. 6. 2014 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Téměř 14,5 milionu korun darovali občané ve sbírce Českého dne proti rakovině na boj se zákeřnou nemocí, kterou lékaři ročně zjistí až u 80.000 lidí, asi 29.000 zemře. Sbírku symbolizovanou žlutým květem letos poosmnácté pořádala Liga proti rakovině, konala se 14. května.


Její součástí byla osvětová kampaň, která upozornila na to, že rakoviny plic v ČR přibývá o 1,5 procenta ročně, příčinou je kouření.

„V letošním ročníku sbírky se shromáždilo 14,455.874 korun,“ sdělila ČTK předsedkyně ligy Michaela Fridrichová. O rozdělení peněz bude podle ní rozhodnuto během letních měsíců s přihlédnutím k plnění dlouhodobých programů Ligy proti rakovině. K těm patří podpora prevence nádorových onemocnění a výchova ke zdravému životnímu stylu, zlepšování kvality onkologicky nemocných a podpora onkologického výzkumu a přístrojového vybavení onkologických pracovišť. V Česku žije téměř půl milionu lidí, kteří rakovinu měli nebo mají.

Do sbírky mohou lidé podle Fridrichové přispívat dál, konkrétně vložením příspěvku na sbírkový účet 65 000 65/0300 do 30. listopadu nebo posláním dárcovské SMS zprávy ve tvaru DMS KVET na číslo 87777 do 30. září 2014.

Liga i letos uspořádá tradiční podzimní výstavu s názvem Každý svého zdraví strůjcem, navštíví sedm měst, kde lidem zábavnou formou představí úskalí onkologických onemocnění a především možnosti jejich prevence.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?