V Chebu začala půlmiliardová rekonstrukce nemocnice

1. 2. 2017 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
V Chebu dnes začala rozsáhlá rekonstrukce nemocnice za 480 milionů korun.


Karlovarský kraj chce ze svého rozpočtu vybudovat nový čtyřpatrový pavilon, další oddělení budou zrekonstruována a v areálu nemocnice budou opraveny komunikace. Pro pacienty a návštěvníky nemocnice vznikne 170 parkovacích míst. Všechny práce by měly být hotové v roce 2019, řekla dnes novinářům hejtmanka Jana Vildumetzová (ANO).

„Tato rekonstrukce přinese zbourání pavilonu A. Vznikne tady úplně nový pavilon A1, kde budou nové operační sály. Bude zde nové lůžkové dětské oddělení, dětská ambulance, ale i nové novorozenecké oddělení a porodnice. Zároveň dojde k rekonstrukci pavilonu B, kde se budou rekonstruovat oddělení, jako chirurgie, interna, ORL a další,“ řekla Vildumetzová.

Téměř půlmiliardová investice bude znamenat proměnu zchátralých pavilonů v centralizované zařízení s lepším komfortem pro pacienty i personál. „Nemocnice bude díky tomu stavebně vyřešena na několik desetiletí dopředu bez nutnosti havarijních investic do nevyhovujících budov,“ řekl generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März. Dokončení revitalizace areálu nemocnice podle něj přispěje ke stabilizaci nemocnice a atraktivní prostředí může pomoci přilákat nový personál.

Na rekonstrukci se částkou 40 milionů bude podíle i město Cheb. Nové vedení Karlovarského kraje dalo půlmiliardovou zakázku bývalého zastupitelstva před zahájením prověřit, neshledalo v ní žádné pochybení. Jde o největší současnou investici z krajského rozpočtu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?