Zahájena výstava Vaše nejcennější foto

24. 8. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
S originální aktivitou pro podporu prevence rakoviny prsu přišla zdravotnická skupina EUC. Série výstav devíti obrazů, umělecky pojatých snímků z mamografických screeningů, bude veřejně přístupná na různých místech ČR.


Vernisáž výstavy Vaše nejcennější foto proběhla v úterý v Praze.

„Za dvacet let, co tuto práci dělám, se změnil jak přístup pacientek, které se už méně bojí chodit na mamografický screening, tak kvalita přístrojů. Ty jsou dnes mnohem šetrnější,“ uvedl primář radiologie ústecké Kliniky EUC Petr Váša.

Z 66 mamocenter v ČR je jich ve zdravotnické skupině EUC 9. Všude tam bude výstava umístěna. Ve Zlíně, na EUC Klinikách v Kladně, v Brně, v Olomouci, v Ústí nad Labem, v Bílině, v Liberci a dvě v Českých Budějovicích.

Dohromady do těchto mamocenter v roce 2014 přišlo na preventivní vyšetření prsou 20 % v tom roce vyšetřených žen. „I díky různým osvětovým aktivitám se zvyšuje procento žen, které pravidelně chodí na mamografický screening. Bohužel třetina žen po 45. roce věku stále nechodí. I na ně směřuje naše výstava VNF. Snímky ňader jsou krásné, inspirativní. Sérii našich obrazů zdarma poskytneme na výstavu všem relevantním institucím, které o ně projeví zájem. V budoucnu chceme pro další kolekci obrazů přizvat umělce,“ rozvíjí dramaturgii výstavy VNF Jan Hůlek, ředitel pro vnější vztahy EUC.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?