Zeman není zastáncem domácího vzdělávání ani domácích porodů

14. 6. 2017 7:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Prezident Miloš Zeman řekl, že domácí vzdělávání je pouze módní trend a nepovažuje jej za správné. Podle něj rodiče nemohou mít dostatek vědomostí na to, aby dokázali dítě připravit jako učitelé ve škole.


Zeman domácí vzdělávání přirovnal k domácím porodům, které jsou podle něj rovněž jen módním trendem. Prezident to včera řekl v Cehnici na Strakonicku během své návštěvy Jihočeského kraje. i“Domácí vzdělávání je blbost,“ uvedl. Podle něj by rodiče při výuce dětí už v prvních ročnících museli mít dostatečný a hluboký přehled v řadě předmětů. „Pokud by měli takové znalosti, tak jsou geniální a měli by být vystavováni v muzeu. Ale většina normálních rodičů samozřejmě umí jen něco a neumí všechno. A tak je to dítě ochuzeno, protože mu rodiče dávají jenom ty vědomosti, které sami mají. Zatímco učitel je školen na to, aby předával vědomosti ve všech oborech,“ řekl Zeman.

Domácí vzdělávání přirovnal k trendům typu inkluze, ženských kvót nebo domácích porodů. Podle něj jde o výstřelek, který přestane lidi bavit.

Zeman pokračoval ve své návštěvě na jihu Čech. Kromě Cehnic, které se loni staly krajskou vesnicí roku, se zastavil rovněž v Hošticích u Volyně. Ve vesnici známé z filmové trilogie režiséra Zdeňka Trošky Slunce, seno… je zaparkovaný i autobus Zemák. V něm Zeman jako předseda ČSSD absolvoval kampaň před parlamentními volbami v letech 1996 a 1998. „Často na to vzpomínám,“ řekl prezident u autobusu, který je jednou z turistických atrakcí v obci.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?