Žena žaluje Vítkovickou nemocnici kvůli porodu o milion korun

2. 3. 2011 8:06
přidejte názor
Autor: Redakce
O milion korun žaluje Renata Adamčíková Vítkovickou nemocnici kvůli údajnému pochybení tamních lékařů při komplikovaném porodu. Ženě se narodila těžce postižená dcera, při porodu se dítě přiškrtilo pupeční šňůrou.


Ostravský krajský soud již požadovanou částku žalobkyni přiznal. Nemocnice se však odvolala, nařčení z pochybení odmítá. Případem se bude zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Náhradu ve výši milion korun prostřednictvím žaloby na ochranu osobnosti požaduje žena kvůli sedm let starému případu.

Adamčíková měla bezproblémové těhotenství. V únoru 2004 však nastaly při porodu komplikace, za které podle jejího názoru může zdravotnický personál a jeho neodborný postup.

Dcera, která se jí narodila, má važně porušenou centrální nervovou soustavu. Podle lékařů bude po celý život slepá, hluchá, němá, s mentální vyspělostí na úrovni tříměsíčního kojence. Potřebuje permanentní každodenní péči.

Zástupci nemocnice ve svém odvolání tvrdí, že zdravotnický personál žádné povinnosti neporušil. Poukazují na to, že narozené dítě předali k další hospitalizaci do Fakultní nemocnice v Ostravě v dobrém zdravotním stavu a jeho stav se zhoršil až několik hodin po přijetí do tohoto zařízení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?