Zmodernizují a přemístí ARO

22. 5. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Zrekonstruovat anesteziologicko­resuscitační oddělení (ARO) má letos v plánu Nemocnice Boskovice. Pracoviště se zároveň přesune do jiných prostor. Úpravy přijdou zhruba na třiatřicet milionů korun. Oddělení se nyní nachází v suterénu v jižní části nemocnice.


„Nově bude ve čtvrtém patře. Stane se tak součástí komplexu intenzivních péčí v naší nemocnici. Ve třetím patře totiž nyní sídlí multioborová jednotka intenzivní péče a ve třetím a čtvrtém operační sály. Tím se zlepší i přesun pacientů mezi jednotlivými odděleními podle závažnosti jejich zdravotního stavu,“ popsal primář oddělení Vladimír Zemánek.

Po rekonstrukci poskytne ARO pacientům osm až devět lůžek. „Oddělení již nevyhnutelně potřebuje modernizaci, aby odpovídalo současným požadavkům. V současných prostorách je od roku 1994. Od té doby se v něm kromě obměny přístrojů, oken a výmalby nic nezměnilo,“ popsal Zemánek.

Podle jednatele nemocnice Dana Navrátila nabídne ARO po úpravách vyšší komfort nejen pacientům, ale i zaměstnancům. „Prostředí bude světlejší a větší. Samotná oprava se pacientů nijak nedotkne. Prostory, kam ARO přemístíme, jsou nyní prázdné. Dokud je tedy nezrenovujeme, oddělení bude i nadále fungovat tak jako dosud,“ vysvětlil Navrátil.

Hotovo má být v první polovině příštího roku. Město bude jako vlastník nemocnice žádat ministerstvo zdravotnictví o dotaci. „Na podporu této žádosti se nedávno konala schůzka starostky města Hany Nedomové a zástupců nemocnice s ministrem Svatoplukem Němečkem v Praze. Ten přislíbil vedení města pomoc,“ uvedl mluvčí boskovické radnice Jaroslav Parma.

Přes letní prázdniny prokoukne i dětské oddělení. „Dostane zcela nový design,“ poodhalil Navrátil.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?