ADRA ve Frýdku-Místku slaví 10. narozeniny

10. 3. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Před deseti lety to byla hrstka nadšenců, dnes už jsou to čtyři stovky dobrovolníků, kteří ve Frýdku-Místku chodí bez nároku na odměnu pravidelně pomáhat potřebným. Na padesátitisícové město velmi pěkná bilance.


Frýdek-Místek byl prvním městem v ČR, kde vzniklo dobrovolnické centrum ADRA. Nyní spolupracuje s osmi organizacemi na území města (Domov pro seniory Frýdek-Místek, zařízení pro mentálně postižené občany Náš svět Pržno, Dětský domov Na Hrázi, Nemocnice FrýdekMístek, Hospic Frýdek-Místek, Penzion pro seniory, Domov se zvláštním režimem Beskyd a Integrované centrum Žirafa).

Centrum rovněž pracuje s dobrovolníky na realizaci vlastních projektů, jako je sociální šatník, charitativní obchody ADRA a studentský dobrovolnický klub.

Stále se rozrůstáme

„Co nevidět se chystáme otevřít další charitativní obchůdek a také nás město oslovilo, abychom se zaměřili na doučování dětí ze sociálně vyloučených lokalit. To je úkol a výzva pro studenty z řad členů Studentského klubu,“ vyjmenovává plánované aktivity centra jeho vedoucí Stanislav Staněk.

Dobrovolnické centrum Frýdek-Místek postupně začalo působit i v okolních městech. Z jeho poboček se nakonec stala samostatná dobrovolnická centra. Na severní Moravě se v průběhu deseti let zapojilo na 1700 dobrovolníků a frýdecko-místecké centrum stálo u zrodu spolupráce se 42 zařízeními.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?