Hospic jednou ze tří nejlepších neziskových organizací

2. 1. 2018 9:54
přidejte názor
Autor: Redakce

Domácí hospic Vysočina z Nového Města na Moravě se zařadil mezi tři nejlépe oceněné neziskové organizace.




Cenu Neziskovka roku již popáté udělila Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS). Hodnocení provádějí experti z firem, úřadů i neziskového sektoru. Zaměřují se na tři kategorie – malé, střední a velké neziskové organizace. Do užšího výběru postupuje v každé kategorii pět subjektů. Hodnotitelé zkoumají činnost, řízení, financování i komunikaci s veřejností. Tři finalisté z každé kategorie nakonec představují svou společnost a její práci před komisí, která určí vítěze.

Cena veřejnosti letos připadla Hospici svatého Jana N. Neumanna z Prachatic. Domácí hospic Vysočina o.p.s. je zřizovatelem dvou Středisek hospicové péče – v Jihlavě a v Novém Městě na Moravě. Jeho posláním je poskytovat profesionální péči a podporu nevyléčitelně nemocným a umírajícím lidem i jejich blízkým v době nemoci, umírání a truchlení. Poskytuje ale také terénní a ambulantní služby. V internetovém hlasování získal 2697 z 6911 hlasů

Nadace rozvoje občanské společnosti oslaví příští rok čtvrtstoletí své existence. Snaží se podporovat a rozvíjet neziskový sektor v Česku. Od svého vzniku rozdělila přes 1,8 miliardy korun mezi více než 7500 projektů. Nadační příspěvky pocházejí z grantů z Evropského hospodářského prostoru i z peněz dárců. Nejznámějším projektem NROS je pak sbírková akce Pomozte dětem, která vznikla před dvaceti lety.

Nadace spolu s organizací Fórum dárců uspořádala 29. listopadu Den dárců, jehož cílem je prostřednictvím dárcovské SMS podpořit některý z neziskových organizací po celé zemi. Jde o druhý ročník akce, která symbolicky děkuje všem dárcům a připomíná význam dárcovství v neziskovém sektoru. Dárci neposkytují jen své peníze, ale také svůj volný čas.
Zdroj: ČTK a NROS

Předávání cen v divadle Archa

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?