MaRSu se letos zúčastnil rekordní počet lidí a měst

22. 3. 2016 11:43
přidejte názor
Autor: Redakce

Zacvičit si a podpořit pacienty s roztroušenou sklerózou přišlo více než 2 tisíce lidí z celkem 23 měst.




Maraton s roztroušenou sklerózou (MaRS) je mezinárodní sportovní akce, při níž se lidé pod odborným dohledem střídají v kruhovém tréninku nebo skupinových cvičeních, které jsou vhodné pro pacienty s roztroušenou sklerózou. Do maratonu se zapojují také handicapovaní lidé na vozících a imobilní pacienti cvičením z domova. Pomyslný štafetový kolík si předávali celých 24 hodin v kuse.
„Každým rokem se hlásí noví lidé, další pacienti, kteří chtějí organizovat cvičení ve svém městě nebo pomáhat. Moc si toho vážíme. Důležité je, aby se z maratonu nevytratilo to hlavní – myšlenka, že nikdo z lidí s ‚ereskou‘ není ve svém boji sám, ale bojujeme všichni společně a cvičíme jako jeden tým. Věříme, že se lidé s roztroušenou sklerózou přestanou pohybu bát a zařadí rehabilitaci a sport do svého běžného života,“ uvedla Kateřina Bémová z Nadačního fondu IMPULS, který akci organizuje.
Na dobrovolném vstupném a finančních darech se letos sešlo 268 445 korun. Peníze poputují i tentokrát na podporu cvičebních aktivit pacientů a nákup rehabilitačních pomůcek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?