„Osloboděná slibka“ na pomoc LDN

22. 4. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Benefičním představením valašské zpěvohry získali jeho aktéři čtvrt milionu korun pro léčebnu dlouhodobě nemocných ve Vsetíně.


Dlouhotrvající potlesk si vysloužili aktéři představení valašské zpěvohry „Osloboděná slibka“, jež se konalo 30. března ve vsetínském Domu kultury. Zapojila se do něj stovka vystupujících z řad hudebníků, zpěváků a tanečníků. „Všem patří obrovské poděkování za přípravu a realizaci benefice i podporu projektu obnovy lůžek a dalšího vybavení léčebny dlouhodobě nemocných, pro nějž byl určen výtěžek,“ uvedla ředitelka Vsetínské nemocnice Ing. Věra Prousková.

Speciální poděkování dle jejích slov patří Jiřímu Kašparovi – autorovi hudby a dirigentovi, kterému se podařilo spojit pro dobrou věc své kolegy z Valašského orchestru lidových nástrojů i dalších souborů. Hold patří rovněž sponzorům, kteří podpořili myšlenku obnovy léčebny. V benefičních akcích na podporu obnovy lůžek a dalšího vybavení, jež si vyžádá více než tři miliony korun, chce Vsetínská nemocnice v letošním roce ještě pokračovat.

Inscenace valašské zpěvohry "Osloboděná slibka".

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?