Tab. 3 – Příklad jídelníčku na 3 dny s využitím potravin |
s nízkými glykemickými indexy
|
Snídaně |
Svačina |
Oběd |
Svačina |
Večeře |
2. večeře
|
rybí pomazánka, |
jablko |
polévka čočková |
obložený žitný |
rizoto s masem |
hroznové víno
|
žitný chléb, |
kuře na zázvoru, |
celozrnný chléb |
a houbami,
|
rajčata |
těstoviny, rajčatový salát |
zeleninová obloha
|
sýr tavený, |
hruška |
polévka hovězí |
puding |
špagety milánské, |
grapefruit
|
zelená paprika, |
|
hov. maso, mrkev s hráškem, |
okurka |
|
kornšpic |
brambor
|
müsli s jogurtem |
meloun |
polévka zeleninová |
zeleninový salát, |
havířská fazolačka, |
jablko
|
filé se sýrovou omáčkou, |
celozrnný rohlík |
celozrnný rohlík
|
kari rýže s mořskými řasami, |
s pomazánkovým
|