První festival záchranářských kapel 155FEST

21. 9. 2015 10:44
přidejte názor
Autor: Redakce

V sobotu 29. srpna proběhl historicky první festival záchranářských kapel 155FEST. Konal se v areálu Leteckého muzea v Mladé Boleslavi.




Dopoledne přicházely mladé rodiny s dětmi, které si prohlížely sanitní vozy a zopakovaly si se záchranáři pravidla první pomoci. Děti řádily v nafukovacím hradu a nechaly si na tvářičky namalovat různá zvířátka a akční hrdiny. Ty starší tvořily obrázky zvířat barevným pískem. Záchranář Marek Hylebrant si svolával děti na ozvučenou výuku první pomoci pro malé. Při výuce byl obsypán dětmi, které předvedly, že jejich znalosti jsou rok od roku lepší. Ve stánku Nadačního fondu Kryštůfek probíhaly soutěže a každý účastník z něj odcházel s nějakým drobným dárečkem.
Odpoledne zahrálo pět záchranářských kapel. Přijel i středočeský hejtman Miloš Petera a ředitel Záchranné zdravotnické služby Středočeského kraje Martin Houdek. Ten převzal od zástupců Nadačního fondu Kryštůfek 200 plyšových postaviček Kryštůfka záchranáře. „Kryštůfci“ budou dělat společnost dětem, jež se ocitnou v péči záchranářů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?