Putovní výstava fotografií „dětí do dlaně“ k vidění ve FN Olomouc

22. 4. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Na problematiku předčasně narozených dětí upozorňuje putovní fotografická výstava, jež je v současné době umístěna ve vstupní hale centrální budovy Fakultní nemocnice Olomouc.


Jejím organizátorem je občanské sdružení Nedoklubko ve spolupráci se společností AbbVie a rodiči, kteří poskytli fotografie svých dětí. V porodnici olomoucké fakultní nemocnice se ročně narodí přes 2 tisíce dětí, přičemž přibližně u 15 % z nich je porodní váha nižší než 2,5 kilogramu a asi u osmi desítek dětí pak nižší než 1500 gramů.

Cílem výstavy je zvýšit povědomí široké veřejnosti o předčasných porodech a na konkrétních příbězích předčasně narozených dětí ukázat, že si zaslouží naši péči a pozornost. Amatérské fotografie zachycují malé bojovníky od prvních chvil na světě, kdy jim šlo o život, až po současnost, kdy díky špičkové péči zdravotnického personálu a lásce svých rodičů vyrostli v děti, které se neliší od svých donošených vrstevníků.

Putovní výstava se do Olomouce přesunula z Ústavu pro péči o matku a dítě v pražském Podolí a pokračovat bude do dalších českých a moravských měst.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?