Aplikace roztoku Dermacyn wound care při léčbě dekubitů

6. 4. 2006 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Roztok Dermacyn lze jednoduše a velmi efektivně aplikovat při léčbě plošných i cavitárních proleženin ve všech možných lokalizacích.


V praxi se osvědčuje jak monoterapie Dermacynem, tak i jeho kombinace s moderními krycími materiály, určenými pro veškeré fáze hojení. Během převazu, po provedení nezbytného mechanického débridementu, ránu včetně jejího okolí ošetříme postřikem (ke kanystru lze zdarma obdržet 2 sprejové nádobky) a následně provedeme 15-20minutový obklad defektu gázou dokonale nasycenou Dermacynem nebo koupel (obr. 2).

Monoterapii Dermacynem provádíme pomocí napuštěných gázových obložek, které doporučujeme pod zevním krytem (např. fixace Omnifi x) doplnit laváží pomocí infuzní hadičky (obr. 1). Průběžným injekčním dosycováním, bez nutnosti odkrytí rány, zabezpečíme vytvoření vlhkého prostředí a eliminujeme možnost adherace primárního krytu. Převazy pak doporučujeme v asi 24-48 hodinových intervalech (v závislosti na míře exsudace). Roztok Dermacyn již v praxi dále nedoporučujeme kombinovat s dalšími tekutými dezinfekčními prostředky. V případě dotazu prosím kontaktujte společnost A care Praha.


O autorovi: Ing. Jiří Duda, obchodní zástupce, A care, s. r. o., Praha

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?