Houbové ragú s nudlemi

4 porce příprava: 40 minut + odležení

Na nudle * 200 g polohrubé mouky * špetka soli * 2 vejce * 1 lžíce rostlinného oleje Na ragú * 200 g čerstvých hub * 1 šalotka * 1 stroužek česneku * 2 lžíce olivového oleje * 50 ml bílého vína * 50 ml zeleninového vývaru * 100 ml smetany 12% * hrst lístků petrželky Připravte si těsto na nudle. Mouku, špetku soli, vejce a olej zpracujte na hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet zabalené ve fólii. Po odležení těsto rozválejte. Nakrájejte ho na široké nudle a dejte je vařit do vroucí osolené vody. Houby očistěte, šalotku nakrájejte nadrobno, česnek podrťte. V pánvi zahřejte olej a orestujte na něm houby. Pak přidejte šalotku a česnek a krátce opečte. Podlijte vínem a nechte ho vydusit. Zalijte vývarem a krátce provařte. Nakonec přilijte smetanu, prohřejte a sundejte z ohně. Dochuťte solí a pepřem. Do pánve přidejte uvařené nudle a promíchejte. Na talíři posypte nasekanou petrželkou.
Náš Tip: Nudle si můžete koupit už hotové nebo je připravit z plátů na lasagne. Houby použijte jakékoli. Když přijdete z lesa s prázdnou, zkuste třeba hlívu nebo šitake.

Ohodnoťte tento článek!