Klášterec chce lákat nové lékaře na stotisícový příspěvek

20. 11. 2017 7:09
přidejte názor
Autor: Redakce
Klášterec nad Ohří na Chomutovsku chce příští rok podpořit lékaře, kteří si ve městě otevřou ordinaci. Nově příchozí lékaři si budou moci zažádat o příspěvek 100.000 korun na nájem ordinace nebo její vybavení, řekl starosta Klášterce Štefan Drozd (Strana soukromníků ČR).


„Není to tak, že by nám odcházeli lékaři z města. Je to bohužel tak, že už jich máme mnoho v důchodovém věku a někteří jsou těsně před tím důchodovým věkem. Takže ten problém není v tuto chvíli. Spíš dáváme vědět, že tyto lidi tady chceme a chceme je podpořit, protože ten problém může nastat za dva tři nebo pět let,“ řekl Drozd. V rozpočtu město vyčlenilo na příští rok 300.000 korun, o podporu tak mohou zažádat až tři lékaři.

Město má zájem zejména o praktické a dětské lékaře a také zubaře. Odborné ordinace jsou ve městě díky spolupráci s nemocnicí v Kadani podle starosty dlouhodobě zajištěny. Nově příchozí lékař může o příspěvek zažádat do tří měsíců od doby, co ve městě ordinaci zřídí. Ve městě ale musí ordinovat nejméně 15 hodin týdně během tří pracovních dnů. Pokud by ordinaci dříve než za tři roky zase zavřel, výše dotace se výrazně zkrátí.

V Klášterci je nyní šest praktických lékařů a tři dětští. Zubařů ordinuje v patnáctitisícovém městě šest, kromě toho je v Klášterci také ordinace se zubním rentgenem a zubní pohotovost. Své ordinace mají ve městě i specialisté různých oborů, kteří převážně dojíždějí z kadaňské nemocnice.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?