Teploměr tělesného zdraví

4. 1. 1999 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce


Test

Abyste si mohli správně vyhodnotit své tělesné zdraví, odpovězte na otázky švédského lékaře dr. E. Trella a jeho německého kolegy dr. V. Kielsteina. Všímejte si přitom všech signálů, které k vám vysílá vaše tělo.

Vyhodnocení

Když sečtete body ze všech 30 otázek, můžete dosáhnout v nejhorším případě -60 a v nejlepším případě +60 bodů. (Obojí je však velmi nepravděpodobné). Hodnoty, nanesené na grafu v podobě teploměru, lze rozdělit zhruba takto:

-60 až -38 bodů: Váš zdravotní stav je velmi špatný.

-37 až -l4 bodů. Váš zdravotní stav je špatný. Není to hrozivé, ale některé aspekty mohou být nepříjemné. Potřebujete jednak vyhledat lékaře, jednak lépe pečovat sami o sebe.

-l3 až +9 bodů: Váš zdravotní stav je průměrný. Není důvod k jásotu, ale ani k obavám. Dbejte na své „minusové“ položky, abyste si je vylepšili, ale také na své „plusové“, abyste si je zachovali.

+10 až + 38 bodů: Váš zdravotní stav je dobrý. Splnili jste si tím pravděpodobně nejčastější novoroční předsevzetí.

+ 39 až + 60 bodů: Váš zdravotní stav je velmi dobrý, přímo vynikající. Gratuluje-me! V každém případě si však hlídejte minusové položky u jednotlivých odpovědí. Může totiž jít jak o přechodné nepříjemnosti, tak i o nemoc či její počátek a proto se, pokud pociťujete tyto obtíže citelněji, raději obraťte na důvěryhodného lékaře.

Podle zahraničních materiálů připravil PhDr. Jakub Florian

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?