Světoví vizionáři diskutovali o nových technologiích

25. 5. 2018 11:20
přidejte názor
Autor: Redakce

V lednu 2018 proběhla v Los Angeles konference „Abundance 260 Executive Summit“. Konference, které se osobně účastnilo 360 podnikatelů a osobností z celého světa pořádá vizionář a podnikatel Peter Diamandis. Přes internet akci sledovalo dalších 2600 pozvaných účastníků.
O nových technologiích a výzvách diskutovali uznávaní vizionáři, jako jsou Tony Robbins (americký filantrop a kouč), Ray Kurzweil (technologický futurolog a šéf vývoje AI v Google), Ramez Naam (spisovatel a vizionář), Mike Novogratz (miliardář a odborník v oblasti krypto měn), Bryan Johnson (zakladatel Kernel pro propojení mozku s počítačem), Sebastian Thrun (zakladatel UdaCity) nebo Astro Teller (šéf tajných projektů Google).




Šance pro české inovátory

Z České republiky sledoval konferenci Petr Šrámek, šéf českého AI Startup Incubatoru. Podle něj stojíme v oboru umělé inteligence na prahu zhruba dvouletého „okna“, ve kterém se zrodí noví oboroví leadeři. V delším výhledu dojde ke stabilizaci vývoje a průnik na tento trh bude podstatně těžší. „Pokud dokážeme pomoci našim inovátorům, může se Česká republika stát v oboru AI významným hráčem,“ tvrdí Šrámek. Situaci v oblasti umělé inteligence přirovnává k internetu a letům 1997 až 2000, kdy odstartovaly zajímavé projekty dnešního internetu, jako například Google a Facebook. Ve výhledu pěti let se podle něj umělá inteligence stane přirozenou součástí našeho denního života, jakou je dnes internet.

Co je Abundance 360

Abundance 360 je názvem inciativy, odstartované v roce 2012 Peterem Diamandisem. Má nás provázet na 25leté cestě k tzv. technologické singularitě – tedy k bodu, kdy podle předpovědi Raye Kurzweila technologie překonají schopnosti člověka a dojde ke vzájemnému splynutí. Zároveň má světu připomínat, že žijeme v období hojnosti, které lidstvo doposud nezažilo, a že se můžeme mít ještě lépe. Iniciativa Abundance 360 se věnuje řadě oblastí: obnovitelným zdrojům energie, zdraví, vzdělávání, novým materiálům, virtuální realitě, robotice, umělé inteligenci, blockchainu, včetně jejich vzájemné konvergence. Kolem iniciativy se postupně sdružuje mezinárodní podnikatelská technologická komunita a pomyslným vrcholem ročních aktivit je právě konference, na níž jsou mimo jiné představováni budoucí technologičtí leadeři – zejména technologické startupy. Více informací: www.startupincubator.ai; www.abundance360.com/summit

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?