VIABLE má prvního amerického pacienta

17. 12. 2014 9:01
přidejte názor
Autor: Redakce

Biotechnologická společnost Sotio, patřící do skupiny PPF, oznámila zařazení prvního pacienta z USA do mezinárodní studie VIABLE, fáze III klinického hodnocení aktivní buněčné imunoterapie v léčbě pacientů s karcinomem prostaty přípravkem DCVAC/PCa.




První pacienti byli do klinické studie v posledních týdnech zařazeni rovněž v Itálii, Velké Británii, Nizozemí či na Slovensku.

První z 250

„Zahájení naší klinické studie v USA je klíčovým krokem naší globální strategie zaměřené na budoucí zpřístupnění nového způsobu léčby nádorových onemocnění pacientům po celém světě. Je to vůbec poprvé v moderní historii, kdy se firma z České republiky dostala až do fáze III klinického hodnocení,“ uvedl generální ředitel společnosti Ladislav Bartoníček.
Americký pacient, který je zároveň prvním mimoevropským pacientem, byl do studie VIABLE zařazen ve spolupracujícím léčebném centru v Rockville (Maryland, USA). Sotio plánuje ve spolupráci s více než 80 léčebnými centry po celých USA do studie zařadit okolo 250 amerických pacientů. Celkově bude do studie zařazeno 1170 pacientů s karcinomem prostaty, a to ve spolupráci se zdravotnickými centry ve 25 evropských zemích, v USA a Kanadě. Vůbec první pacient byl do studie VIABLE zařazen v Maďarské vojenské nemocnici v Budapešti letos v květnu.
„Věříme, že pokud chceme být v léčbě pokročilých stadií nádorových onemocnění úspěšní, měla by být imunoterapie kombinována s dalšími léčebnými postupy. V souladu s touto strategií jsme navrhli klinickou studii kombinované chemo-imunoterapie, která testuje kombinaci standardní léčby chemoterapií s imunoterapií na bázi dendritických buněk pomocí přípravku DCVAC/PCa,“ řekl ředitel pro vědu a výzkum společnosti Sotio Radek Špíšek.
(Zdroj: Sotio)

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?