Zdravotní pojištění online

16. 6. 2014 0:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Když potřebujete zařídit běžné věci týkající se bankovního účtu nebo pojištění, obvykle sednete k počátači a vše vyřídíte rychle a pohodlně. Ve zdravotních pojišťovnách to nebylo tak snadné. Díky portálu VITAKARTA ONLINE a mobilní aplikace mVITAKARTA od Oborové zdravotní pojišťovny je to nyní možné i zde.


Dubnová verze portálu VITAKARTA ONLINE od Oborové zdravotní pojišťovny dává pestré možnosti online služeb.. Stačí se (opět online) registrovat a získat tak přístup do VITAKARTY ONLINE, kde po přihlášení uživatelským jménem a heslem a potvrzení autorizační SMS lze najít elektronickou zdravotní pojišťovnu.

Portál nabízí tři hlavní „okénka“. Zdravotní deník, který ukazuje přehled péče, který klient OZP čerpal, umožňuje mu ji reklamovat, sledovat nákladovost, třídit podle péče u praktického lékaře, v nemocnici, doplatků za léky, regulačních poplatků a podobně. Klient si sem může ukládat i své lékařské zprávy, snímky z rentgenu nebo CT, zapisovat si aktuální údaje o zdravotním stavu a mnoho jiných dat. VITAKARTA mu také připomene, že by měl absolvovat preventivní prohlídku.

Vitakarta

Všichni klienti s přístupem do VITAKARTY ONLINE mají aktivovanou také Asistenční službu OZP. Ta nabízí pomoc v případě, že je třeba cokoli vysvětlit v otázkách zdraví, zorientovat v pojmech, nepřehledných informacích či objednat se k jednomu z více než 800 specialistů na vyšetření či preventivní prohlídku. Je k dispozici 24 hodin denně a klientům nabízí co možná nejefektivnější kontakt se zdravotníkem. Náročnou cestu k lékaři, hodiny čekání v ordinaci a zbytečné nervy může ušetřit odborník dostupný na telefonní lince. Služba nemá suplovat linku rychlé lékařské pomoci, jejím posláním je především nabídka konzultace v případě zdravotního problému a nasměrování na nejvhodnějšího specialistu.

VITAKARTA ONLINE nabízí také benefitový program VITAKONTO, který umožňuje čerpat příspěvky z fondu prevence na nejrůznější aktivity související se zdravým životním stylem. Jeho uživatelské prostředí je přehledné a podobné internetovým obchodům. Na jedné straně je možné sledovat, za co lze kredity získat a jejich aktuální stav, na druhé straně má klient k dispozici katalog programů, které může využívat. VITAKONTO nabízí samozřejmě také možnost zjistit, co je potřeba k dosažení příspěvku, pokud na něj kredity nestačí.

Asistenční služba

Pro klienty je k dispozici řada administrativních funkcí, jejichž prostřednictvím je možné nahlásit změnu adresy či bankovního spojení, narození dítěte a řadu dalších údajů. Podnikatelé mohou podat Přehled OSVČ – třeba i na poslední chvíli. Mohou také zjistit, zdali pojišťovně něco dluží a pojistné uhradit i platební kartou.

Další z možností portálu VITAKARTA ONLINE je cestovní pojištění, které lze sjednat online už od 8 korun na den pobytu a které přináší jistotu, že v případě nenadálých zdravotních obtíží bude o klienta postaráno.

Oborová zdravotní pojišťovna je tak klientům k dispozici online 24 hodin denně a ukazuje směr, kterým by se v budoucnu měl klientský servis ve zdravotnictví ubírat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?