Zdravotnické skupině Agel loni stoupl zisk o čtvrtinu na 782 mil.

17. 7. 2018 7:03
přidejte názor
Autor: Redakce
České zdravotnické skupině Agel loni meziročně stoupl konsolidovaný zisk o více než čtvrtinu na 782 milionů korun. V roce 2016 činil 612 milionů. Síť nemocnic rozšířil Agel loni o čtyři na celkových 22 nemocnic. Skupina provozuje v Česku a na Slovensku také síť poliklinik, lékáren či laboratoří a další zdravotnická zařízení. V roce 2017 otevřela i vlastní zdravotnickou školu. V tiskové zprávě to oznámila mluvčí Agelu Lucie Drahošová.


Skupina v roce 2017 získala v Česku říčanskou nemocnici a na Slovensku nemocnice ve Zlatých Moravcích, Levicích a Komárně. Celkové investice Agelu do zdravotnických zařízení činily 425 milionů korun. Podle předsedy představenstva Agelu Milana Leckéšiho skupina počítá s dalšími koupěmi zdravotnických zařízení a také s investicemi do těch stávajících.

Agel loni rovněž otevřel vlastní střední zdravotnickou školu v Ostravě, což byla podle firmy reakce na kritický nedostatek zdravotníků na tuzemském pracovním trhu. „Protože se její činnost setkala s velkým zájmem, otevřeme v nadcházejícím školním roce její pobočku i v Českém Těšíně,“ doplnil Leckéši.

Ve zdravotnických zařízeních Agelu bylo loni provedeno 5,3 milionu ambulantních ošetření, 200 000 hospitalizací a narodilo se v nich téměř 13 000 dětí. Skupina, vlastněná podnikatelem Tomášem Chrenkem, zaměstnává 12 200 pracovníků.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?