Novojičínská nemocnice propouští

3. 2. 2010 8:33
přidejte názor
Autor: Redakce
Sedm zaměstnanců Nemocnice s poliklinikou v Novém Jičíně dostalo kvůli úsporným opatřením výpověď. "Začínáme šetřit, abychom se dostali do černých čísel," potvrdil mluvčí zdravotnického zařízení Miroslav Fajkus.


Výpověď k 1. únoru dostali podle něj pouze pracovníci z ředitelství, jejichž práci mohou převzít dosavadní zaměstnanci. „Jedná se například o sekretářku, účetní nebo vedoucí marketingu,“ vysvětlil.

Úsporný režim nastartovala nemocnice poté, co začátkem ledna vyměnil její zřizovatel, Krajský úřad Moravskoslezského kraje, ředitele.

Radana Gocala, který vedl nemocnici od roku 2004, odvolali krajští radní kvůli zadluženosti zařízení a na jeho místo dosadili dosavadního primáře Městské záchranné služby v Ostravě Tomáše Nykela.

Kolik výpovědí nemocnice v nejbližší době ještě rozdá, není známo.

„Propouštění se v žádném případě nedotkne lékařů či sester, těch máme naopak málo, a dělnických profesí. Jestliže však připravovaný personální audit zjistí, že někteří zaměstnanci nejsou zcela vytíženi a pro chod nemocnice nezbytní, dojde k dalšímu propouštění,“ naznačil Fajkus s tím, že pokud k tomu dojde, o mnoho lidí se zcela jistě jednat nebude.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?