Ad "Český lékař, otrok zdravotnického systému"

10. 1. 2011 8:28
přidejte názor
Autor: Redakce
Díky titulku „Český lékař, otrok zdravotnického systému, jsem věřil, že Petr Moos je na stejné lodí s lékaři, zvláště pokud zpočátku vnímá bezohledné otrocké přetížení nemocničních lékařů, kteří stále více trpí psychickou destrukcí se syndromem vyhoření.


Článek z lidových novin najdete ZDE.

Ale hned záhy kritizuje účinné expresivní vyjádření PR agentury a staví ho proti nemocničním lékařům. Nemocniční lékaři mají ještě čekat. Na co? Na Godota?

Jestliže i ministr Leoš Heger se chová, jako když grandiosní centrální rozkrádačky neexistují, není normální cesty ven z tohoto korupčního a tunelářského prostředí. Leoš Heger nám tvrdí, že ve zdravotnictví se točí 200 miliard korun.

Co nám tím ministr říká? Že třetina peněz, které si pacienti odevzdají na své zdraví, je vytunelována. Každý z nás již ví, že do zdravotnictví jde 280-300 miliard korun! Pokud nám ministr tuto třetinu ztracených finančních prostředků vědomě zapírá, pak je zjevné, že s tunelářstvím a korupcí bojovat nehodlá.

Zdravotní pojišťovny jsou již dvacet let tunelované našimi politiky a přímo ovládané našimi politiky, kteří jim určují příjmy i výdaje, prostě na zdravotní péči samotnou již peníze nemají, nemají na vyšetřování našich pacientů, na jejich léky a na zaplacení lékařů. A naši politici, kteří to organizují, to určitě řešit nehodlají.

To už by dávno nahradili rozkládatelné a rozkrádané veřejnoprávní pseudopojištění skutečným pojištěním u skutečných pojišťoven. Nic takového nemá ve svém programu žádná politická strana. Tedy, pane Moos, na co mají naši lékaři čekat? Až to naši politici se svými kumpány zcela rozkradou? Pro naše lékaře, jak nemocniční tak i ambulantní, je tento stav neřešitelný.

A praktické vzdělávání lékařů? To je typický bolševický parazitismus soudružského bratříčkování našich politiků se svými soudruhy na začínajících lékařích po promoci. Toto je v našich podmínkách také neřešitelné. A dosavadní politická řešení stav jen komplikují. Toto naši lékaři nemocniční ani ambulantní také nejsou schopní proti zvůli politiků řešit.

Proto pane Moos, Vaše výzva ke klidu a pokojnému čekání, zda nějaké drobky spadnou od panského stolu na zem, není na místě. Naši lékaři, nemocniční i ambulantní, jsou skutečně v pozici bezprávných otroků, kteří podle našich zákonů i podle soudních výroků nemají právo na proplacení zdravotní péče v plném rozsahu. To je ostudou našich politiků, kteří si s našimi problémy lámat hlavu nehodlají. Exodus lékařů je tak jedinou rozumnou cestou našich schopných kolegů.

MUDr. Bohumír Šimek

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?