Devastace zdravotnictví pokračuje!

19. 1. 2012 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
V poslední době se občané nestačí divit tomu, co všechno je možné, aby se vylíhlo v hlavách úředníků tohoto resortu. Ze stále kouřících se pomazaných hlav, vychází například následující závěry.


Bylo zde časově vymezeno do jaké doby by se měl pacient dostat autem k různým lékařům. Je to udáno v minutách a to bez ohledu na další okolnosti, jako zda auto pojede po polní cestě, silnici nebo dálnici, zda se jedná o Trabanta nebo Mercedes, jaká je zrovna roční doba a momentální počasí a další důležité ukazatele.

Do budoucna bude určitě nutné toto doplnit a zaměstnat další „kapacity“. Mám i další návrh a to zdanit životní prostředí např. tím, že Severočeský a Moravskoslezský kraj dát do standardu a jihočeský by byl nadstandardem, kde by se za pobyt platila daň. To v případě, že by „elita“ zapochybovala, že už pomalu nemá co rozkrádat.

Čas záchranky při dojezdu např. k těžce raněnému se zvýšil z 15 minut na 20 minut. Zraněnému bude nutné vysvětlovat, že se nachází v normě a musí více vydržet. Pro rok 2012 bylo konstatováno, že Jihočeští záchranáři budou mít o 26 milionů méně. Typ pro další úsporu by měl být i v tom, že tzv. těžce nemocní by měli ukončit léčbu a být odpojeni od přístrojů, což už eutanázie se vším všudy.

Proč ji tedy rovnou nepřiznat? Hippokratova přísaha už dávno vzala za své! Nadstandardem se stane současný standard, kde ještě na zlomeniny bude přikládána sádra, standardem budou 2 klacky a provázek (rozuměj dlaha), v lepším případě polystyren. Hrozí i nevyplácení důchodů, nebude asi z čeho a ti co si celý život řádně platili, dostanou ujištění, že nějakou dobu můžou žít z tukových zásob pokud si je stačili vytvořit, jinak že peníze byly opět rozkradeny.

Současně připravované 1., 2. a 3. pilíře důchodového spoření, jsou více než pochybné, zatím co nové záludné formy rozkrádání jsou více než jisté, což už se děje v Maďarsku. V důsledku finanční tísně se stále více pacientů nebude léčit vůbec. Zvýšením věku pro odchod do důchodu se vytváří skutečnost, že i zde bude co v budoucnu rozkrádat, protože většina občanů se tohoto věku nedožije a tak pouze porostou nekontrolovatelně zisky fondů.

Hezky se poslouchalo např. i konstatování z 9. 11. 2011 v televizi Prima, že na zdravotnictví jde ročně asi 300 miliard a z toho 10 procent, což je 30 miliard je už dopředu rozkradeno. Na dětský hospic, tedy na jeho stavbu ve Vraňanech nedošlo, protože peníze byly rozkradeny, ale nikdo nebyl potrestán. Myslím, že na úvahu je toho až moc.

Občan nemůže počítat ani s legální spravedlností, pokud nemá hodně peněz a i známosti. Budou následovat sociální bouře podle předpovědí politologů například pan Petránka a zde už se nebude zvonit klíčema.

Autor je jednatelem Občanského sdružení – Klidný domov

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?