Lékárnický Mc Donald's

6. 4. 2006 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
"Tento příspěvek přímo nereaguje na degresivní marži v režii našeho chytrého pana ministra. Zaujala mne však jeho progresivní myšlenka - umožnit výdej léků v místnosti cca 26 metrů čtverečních (lékárna min. 120m) bez návaznosti na lékárnu. Jako lékárník tuto převratnou novinku velmi vítám," píše lékárník Jiří Kučera...


Tento příspěvek přímo nereaguje na degresivní marži v režii našeho chytrého pana ministra. Zaujala mne však jeho progresivní myšlenka - umožnit výdej léků v místnosti cca 26 metrů čtverečních (lékárna min. 120m) bez návaznosti na lékárnu. Jako lékárník, který není v současné době majitelem lékárny, tuto převratnou a geniálně prostou novinku velmi vítám.

Takovou místnost snadno někde najdu, stačí mi 1 počítač, lednice a pár regálů a ostatní kolegové s jejich lékárnami, zaměstnanci a vysokými režijními náklady ať se jdou klouzat! Vše zvládnu sám, díky ušetřeným provozním a personálním výdajům budu mít ve své výdejně vše bez doplatku pacienta a věřím, že se ke mně všichni jen pohrnou.

Napřed začnu v našem městě, zakrátko vybuduji celou síť těchto výdejen a prvním větším soustem pak bude Praha. To už budu mít v každé výdejně po 1 zaměstnanci a 1 PC (doufám, že to nebude muset být VŠ, abych ušetřil).

A tak jako kdysi začínal Mc Donald tak i já zakrátko rozšířím tuto převratnou novinku po celém světě, což bude při minimálních provozních náklech otázkou krátkého času. A na počest otce-objevitele tohoto jednoduchého výdeje léků nazvu tyto provozovny Drátěnkami, ať všichni v celém světě vědí, kdo to všechno vymyslel.

A samozřejmě měním své volební preference a volím ČSSD, která jediná může tuto myšlenku prosadit a uvést do života. A ještě jednou děkuji!!!

Jiří Kučera, www.Zdravi.Euro.cz

autor je lékárník

Článek nemusí vyjadřovat názor redakce

Reakce čtenářů Zdraví.Euro.cz

Vilém Hrdina

Nebylo levnější stánek vzor vietnamský trhovec?

Jiří Kučera

Vážený pane Hrdino,

dle mého názoru je i Váš nápad velmi rozumný a je i dostatečně progresivní, ale bohužel asi o něm ještě pan ministr neví. Co kdybyste to navrhnul přímo jemu? Já sám bych to velmi uvítal, zvláště v letním období… A moje Drátěnky by se tímto způsobem i lépe zaváděly např. v Africe, potažmo ve Vietnamu, kam asi (do Asie) směřuje další léčivavýdejné aktivity Váš podnět.

Jitka Tóthová

Pane Kučero, díky za článek, docela mě pobavil a hned mě napadaly další možnosti, jak mít parádní efektivní výdejnu léků ( co tak zařídit

pojízdnou v autobusu). Bohužel pro nás situace není k smíchu, protože náš Veliký to myslí smrtelně vážně a jen trnu, co do konce svého ministrování stihne napáchat a v jaké míře budou změny ireverzibilní.

Nemá rád lékárníky, jejich komoru, nemá rád praktiky, stomatology a všechny, kdo s ním nesdílí názory. Takže odhaduji, že nyní jsou na řadě ti ostatní. Odhaduji, že od června bude platit vyhláška, že praktika může dělat každý lékař, kterému Kubek na to vystaví osvědčení a protože zařídit ordinace nelze ze dne na den, tak hurá, příjde na řadu můj zlepšovák.

Pojízdná ordinace, tak jak ji pamětníci znají z 50.-60.let, LKČR jistě ochotně vystaví souhlas s věcným a personálním vybavením. No a stomatologové? Pozveme na pomoc odborníky z východních zemí,znalost jazyka není v tomto oboru důležitá.

Bohumír Šimek

Náš Veliký prý píše léky na recepty celé poslanecké sněmovně. Tedy provozuje potulnou medicínu, která zatím pro nás byla ze zákona zakázána. Ale zdá se, že se budeme muset přizpůsobit. Budeme mít potulné lékaře i potulné lékárníky. Inu změna je život. Třeba i v červnu dojde ke změně.




  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?