Online objednávání: Spokojenější pacienti a efektivnější ordinace

26. 5. 2014 0:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Zájem české veřejnosti o online komunikaci ve zdravotnictví roste. Nejvíce české pacienty oslovuje možnost online objednání.


Pokud pacientům nabídnete možnost online objednání, nemusíte pak trávit čas plánováním a zdlouhavým hledáním vhodného termínu. Pacient má okamžitý přehled o dostupných termínech a sám si rezervuje ten nejvhodnější. Vy jen potvrdíte návštěvu ve svém informačním systému, ten automaticky odešle e-mail o schválení, případně připomenutí termínu návštěvy. To jsou největší výhody, které online objednávání přináší, a které umožňuje systém CGM LIFE eSERVICES.

Video CGM LIFE eSERVICES na: http://goo.gl/EW9LVK

Spokojený pacient

Výhody pro lékaře jsou zřejmé. V ordinaci nezvoní telefon, protože pacient si vhodný termín vybírá sám a lékař si tak může svůj čas plánovat efektivněji. A pacient sám je spokojenější, protože se vyhne zbytečnému telefonování, dlouhému vysedávání v čekárnách a služba je dostupná i mimo ordinační dobu. Čechy tahle možnost oslovuje, což dokazuje nedávný průzkum, ve kterém by možnost objednat se ke svému lékaři na přesný termín ocenilo až sedm z deseti Čechů.

Návštěvy pacientů pod kontrolou

Lékař si může také stanovit, jakou část své ordinační doby nebo typ návštěvy (vyšetření) nabídne pacientům k elektronickým objednávkám. Pacient má zase možnost v systému CGM LIFE eSERVICES v případě potřeby objednávku zrušit a lékař je na to upozorněn ve svém ambulantním informačním systému (AIS) a podobně se i všechny potvrzené termíny synchronizují s kalendářem v AIS. Lékaři tak mohou se svými pacienty komunikovat tehdy, kdy se jim to nejvíce hodí a mohou se lépe soustředit na ty v ordinaci. Služby lze také integrovat přímo do internetových stránek ambulance.

Online objednávání

Kompletní online komunikace s pacientem

Produkt CGM LIFE eSERVICES také umožňuje služby, jako jsou online konzultace aktuálního zdravotního stavu, sdílení výsledků vyšetření a dalších zdravotnických zpráv a online medikace. Společnost CompuGroup Medical také v rámci svých inovací nabízí řešení na bezpečnou a důvěryhodnou výměnu zdravotnických dat, která probíhá přes zabezpečený systém MEDICAL NET.

Více informací o službě CGM LIFE eSERVICES naleznete na www.cgm.cz nebo www.efektivne.cgm-life.cz.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?