AstraZeneca a Abgenix spojí výzkum nových onkologických přípravků

20. 10. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Jeden z předních výrobců léků, společnost AstraZeneca, bude spolupracovat s americkou firmou Abgenix na výzkumu a vývoji nových onkologických přípravků. Na rozšíření výzkumu poskytne AstraZeneca sto milionů dolarů...


Sdělila to firma TV Praha, která je mediálním partnerem společnosti AstraZeneca.

Investice 100 milionů dolarů bude nejprve převedena na kmenové akcie v hodnotě 30 dolarů za akcii. Po dosažení určitých cílů ve vzájemné spolupráci může Abgenix požadovat, aby AstraZeneca investovala dalších 60 milionů dolarů do

převoditelných prioritních akcií.

Obě společnosti budou spolupracovat na vývoji léčebných protilátek až 36 typů rakoviny, které bude AstraZeneca výhradně obchodně využívat.

Firma bude finančně podporovat Abgenix prostřednictvím licenčních poplatků během budoucího prodeje nových látek. Společnosti budou navíc spolupracovat na vývoji současných protilátek firmy Abgenix.

Abgenix je biofarmaceutická společnost, která se zaměřuje na výzkum, vývoj a výrobu lidských léčebných protilátek. AstraZeneca patří mezi pět předních farmaceutických společností na světě s tržbami přes 17,8 miliardy dolarů.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?