Blíží se sjezd České lékařské komory

26. 10. 2015 8:33
přidejte názor
Autor: Redakce
Ve dnech 21. a 22. listopadu čeká lékaře již XXIX. sjezd delegátů České lékařské komory (ČLK). Na letošním ročníku budou delegáti volit nového prezidenta i představenstvo komory. Současný prezident ČLK Milan Kubek je podle mluvčího komory Michala Sojky zatím jediným oficiálním kandidátem.


Jak mluvčí komory pro naši redakci uvedl, konkrétní program sjezdu není ještě schválen, přesto nastínil, že po sobotní volbě prezidenta a představenstva komory bude sjezd projednávat a schvalovat zprávu o činnosti komory a jejích komisí.

Poté bude schvalován rozpočet komory, delegáti budou také hlasovat o výši příspěvku, který by se podle Michala Sojky neměl měnit. Na programu jsou také novely stavovských předpisů, reforma vzdělávání lékařů, výše ceny jejich práce a finanční situace segmentu obecně.

Jak mluvčí dále uvedl, svou účast přislíbil ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček a někteří z jeho náměstků, předseda výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu prof. Rostislav Vyzula, ředitel VZP Zdeněk Kabátek a ředitel OZP a předseda Svazu zdravotních pojišťoven Ladislav Friedrich.

Sjezd je jako obvykle pořádán v prostorách hotelu Voroněž v Brně.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?