Evropští dermatologové se chystají na léčbu méně obvyklých chorob

16. 11. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Evropští dermatologové se kvůli rostoucí migraci obyvatel Afriky a Asie setkávají stále častěji s kožními infekcemi, které se dosud v evropských zemích téměř nevyskytovaly...


PRAHA - Roste také počet lidí nakažených pohlavními chorobami a AIDS. Právě globalizace dermatologie byla jedním z témat mezinárodního dermatologického kongresu, který včera skončil, řekla jeho prezidentka Jana Hercogová.

Na kongresu byly mimo jiné představeny biologické léky na léčbu psoriázy neboli lupénky. Registrovány byly v Evropské unii poprvé letos v říjnu a představují přelom v její léčbě. Podle Hercogové, která je přednostkou dermatovenerolologické kliniky nemocnice na Bulovce, umožní dlouhodobá biologická terapie lidem se středně těžkou a těžkou formou této nemoci žít normálním životem. Lupénka v Evropě postihuje dvě až tři procenta populace.

Odborníci se dále zabývali například formami zjišťování zhoubného kožního nádoru melanomu a typy jeho šíření v lidském těle, hojením chronických ran a lymeskou boreliózou.

Účastnicí kongresu také vybrali 100.000 korun a předali je Nadaci Dagmar a Václava Havlových Vize 97 na sociální programy.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?