Anonym obvinil ředitele nemocnice v Havlíčkově Brodě

27. 9. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Vytváření atmosféry strachu, ničení toho, co se za léta vybudovalo. K takovým věcem údajně dochází v havlíčkobrodské nemocnici. Největším zlem pro brodskou nemocnici má být její současný ředitel Josef Pejchl. Tvrdí to autor anonymního dopisu, který se podepsal jako Pracovníci nemocnice v Havlíčkově Brodě...


Havlíčkův Brod -

Anonym svojí stížností sice oslovuje ředitele nemocnice, ale z textu vyplývá, že dopis zaslal zřejmě i hejtmanovi kraje Vysočina a prakticky všem médiím v regionu, včetně celostátního bulvárního deníku.

Anonymní autor obviňuje ředitele z postupné likvidace tohoto zdravotnického zařízení, vyčítá mu, že není schopen finančně ohodnotit práci středního zdravotnického a pomocného personálu. Podle jeho názoru není ředitel Pejchl člověk na svém místě.

Situaci, kdy se nemocnice musí vyrovnávat s dluhy z minula neřeší správným způsobem, ale na úkor některých zaměstnanců, kteří přitom tento stav nezavinili.

Autor dále tvrdí, že brodská nemocnice pod vedením ředitele Pejchla není schopna poskytovat pacientům odpovídající zdravotnickou péči.

Zřejmě tuším, kdo je autorem. Není to tak dávno, kdy jsem řešil stížnosti některých nespokojených zaměstnancůz řad středního zdravotnickéhopersonálu a snažil se s nimi najítspolečnou řeč, řekl ředitel.

To, že se autor odmítl pod svůj výtvor podepsat, zdůvodňuje tím, že v nemocnici vládne atmosféra strachu, zaviněná přístupem ředitele Pejchla, který některé zdravotnické pracovníky doslova diskriminuje.

„Jsem dopisem šokován. Nechápu, proč mě pisatel obviňuje z tak závažných a přitom nepravdivých věcí,“ řekl ředitel.

V postavení středního zdravotnického personálu proti ostatním zaměstnancům došlo ke změnám, které výrazně posílily jeho pozici, ale také zodpovědnost.

„Dobrou práci hodnotím i finančně. Obávám se, že autora dopisu vedla pouze soukromá zášť vůči mě,“ zakončil celou věc ředitel.

Štěpánka Saadouni, Noviny Havlíčskobrodska - Vysočina

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?