Bohumínská interna se kvůli nedostatku lékařů v červenci uzavře

13. 6. 2017 7:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Interní oddělení nemocnice v Bohumíně na Karvinsku se v červenci dočasně uzavře. Důvodem jsou personální změny v nemocnici a nedostatek internistů, řekla mluvčí radnice Lucie Kolková.


„Někteří lékaři odcházejí, podařilo se nám nasmlouvat nové síly, kvůli výpovědním lhůtám ale nemohou nastoupit tak rychle, jak bychom potřebovali. Proto jsme nuceni internu na měsíc uzavřít. V tuto chvíli ale považujeme za zásadní, že se nám podaří provoz interny obnovit,“ uvedl ředitel Bohumínské městské nemocnice Kamil Mašík.

Připomněl, že situace v interní medicíně je v regionu kritická. „Sehnat lékaře atestovaného v oboru vnitřní lékařství se rovná zázraku, celý Moravskoslezský kraj řeší obrovský nedostatek internistů,“ doplnil Mašík. Například kraj už dříve ohlásil, že do svých nemocnice se bude lékaře na Karvinsku snažit nalákat na náborové příspěvky, obrovský nedostatek byl právě u internistů.

Bohumínská interna se uzavře 1. července, už od 26. června ale nebude přijímat nové pacienty. V červenci zůstane zcela uzavřená, stejně jako interní pohotovost. Záchranná služba bude pacienty rozvážet do okolních nemocnic. Stejně tak musejí postupovat lidé, kteří internu vyhledají ze zdravotních důvodů sami.

„Doporučujeme jim, aby se obrátili na některou z ostravských nemocnic,“ řekl Mašík. Po červencové pauze by se měla bohumínská interna včetně pohotovosti znova otevřít pacientům. Od srpna by tak měla všechna oddělení bohumínské nemocnice fungovat bez omezení.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?