Bor na Tachovsku postaví budovu pro výjezdové místo záchranky

7. 4. 2015 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Čtyřtisícový Bor na Tachovsku postaví letos budovu pro výjezdové místo záchranné služby. Od ledna 2016 má zabezpečit nonstop lékařskou službu v odlehlém pohraničí. Půjde o samostatný objekt v areálu polikliniky, kde doplní složky integrovaného záchranného systému, řekl ČTK starosta města Petr Myslivec.


Tachovsko je jedním ze dvou okresů ČR, kde chybí nemocnice s akutními lůžky.

„Zastupitelé už schválili 4,5 milionu korun, abychom to letos postavili. Půjde o nízkopodlažní objekt se zakrytým výjezdovým stáním,“ uvedl. Město ho pak poskytne Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje, která zajistí každodenní rychlou pomoc po celých 24 hodin. Bude mít akční rádius zhruba 25 kilometrů, protože Tachov, Stříbro, Planá a Konstantinovy Lázně, tedy města na Tachovsku, službu mají.

Bude tam řidič a zdravotní sestra. Náklady provozu by měl plně hradit Plzeňský kraj. „My jim objekt vybudujeme a zařídíme a oni by to od ledna provozovali,“ uvedl starosta.

Podle něj jde o iniciativu města. Bor chtěl mít původně záchrannou službu v plánované stavbě domu s pečovatelskou službou. Město ale muselo upravit projekt, a tak už prostory pro ní nebyly vyhovující. „Rozhodli jsme se postavit samostatný objekt v areálu polikliniky, vlastně z druhé strany hasičárny,“ dodal Myslivec.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?