Brněnské kardiocentrum se má sloučit se svatou Annou

22. 3. 2012 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Brněnské Centrum kardiovaskulární a transplantační chirurgie se má sloučit s Fakultní nemocnicí u svaté Anny. Ministerstvo zdravotnictví jako zřizovatel si od toho slibuje úspory.


Sloučením se prý ušetří deset pracovních úvazků a 20 milionů korun ročně. „Centrum se má ze samostatné organizace přeměnit na kliniku pod svatou Annou od ledna 2013,“ řekla mluvčí brněnské svatoanenské nemocnice Šárka Urbánková.

Ředitel centra Petr Němec se k chystané změně nechtěl vyjádřit. Nejdřív chce vše projednat na ministerstvu, napsal v e­mailové odpovědi.

Centrum už dnes působí v areálu svatoanenské nemocnice a prostory si od ní pronajímá. Ministerstvo argumentuje i tím, že kardiocentrum nebude v případě sloučení třeba stěhovat, a tudíž nevzniknou náklady s tím spojené.

Podle ministerstva se uspoří zrušením zbytečně duplicitních služeb, administrativy i managementu. Němec však neuvedl, zda by část lidí v centru měla dostat výpověď, nebo jestli všechny zaměstnance převezme svatá Anna. Další úspory má přinést společný nákup léků a zdravotnické techniky.

Na to poukázal i ředitel nemocnice Petr Koška. Podle něho by se ušetřilo i sdílením drahé techniky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?