Budoucnost středočeského zdravotnictví

22. 9. 2008 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
O nejbližší budoucnosti středočeského zdravotnictví má jeho hejtman Petr Bendl jasnou představu: "Jednoznačně klíčovou záležitostí je pro nás zahájení stavby nových pavilonů v nemocnicích Kolín, Kladno a Příbram," uvedl hejtman a dodal, že kraj zároveň vloží významnou částku do modernizace zbývajících dvou oblastních nemocnic (Benešov a Mladá Boleslav). Bendl zároveň připomněl, že se v loňském roce podařilo dokončit rozsáhlou přístavbu kolínské nemocnice...


Investice krajského úřadu do oblastních nemocnic zvýšily kvalitu zdravotní péče v regionu. V modernizaci chce hejtmanství pokračovat a posunout zdravotnictví ve Středočeském kraji na evropský standard.

O nejbližší budoucnosti středočeského zdravotnictví má jeho hejtman Petr Bendl jasnou představu: „Jednoznačně klíčovou záležitostí je pro nás zahájení stavby nových pavilonů v nemocnicích Kolín, Kladno a Příbram,“ uvedl hejtman a dodal, že kraj zároveň vloží významnou částku do modernizace zbývajících dvou oblastních nemocnic (Benešov a Mladá Boleslav). Bendl zároveň připomněl, že se v loňském roce podařilo dokončit rozsáhlou přístavbu kolínské nemocnice. „Jedná se o nový pavilon urgentního příjmu, centrální sterilizace a zobrazovacích metod,“ konstatoval hejtman s tím, že částka, kterou si přístavba v Kolíně vyžádala, byla zhruba 400 milionů korun. Úkolem kraje pro nejbližší čtyři roky by měla být modernizace kladenské nemocnice a nemocnice Příbram. „Dokončení přístavby kolínské nemocnice byla jen první fází modernizace, současně se rozbíhá modernizace tří dalších oblastních nemocnic,“ vysvětlil Petr Bendl. Dostavba nemocnice v Příbrami by měla být ukončena zhruba v roce 2010 a ukončení dostavby kladenské nemocnice je plánován na rok 2011.

Důležitá je kvalita

V případě modernizací dalších nemocnic v majetku kraje je časový horizont velmi podobný, v průběhu dalších čtyř let by se měla péče v oblastních nemocnicích posunout na evropský standard. Dalším úkolem pro středočeský krajský úřad je bezesporu zajištění řady dalších stanovišť posádek záchranné služby. V letošním roce se jejich působnost rozšíří o čtyři stanoviště v Březnici, Zdibech, Roztokách u Křivoklátu a Zbraslavicích a v následujících letech k nim přibude ještě dalších pět stanovišť záchranky. „Naším prvořadým cílem je v příštích letech dotvořit moderní, na všech úrovních fungující záchrannou službu, připravenou řešit všechny typy náhlého zhoršení nebo ohrožení zdravotního stavu, a to včetně připravenosti na řešení všech mimořádných situací,“ upřesnil hejtman Středočeského kraje Petr Bendl.

Regionální deník

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?